快捷導航
搜索
查看: 2399|回復: 9

還有人記得嗎? [複製鏈接]

http://www.fishing.com.hk/                     

浮完上來,記起一個令我懷念的網址

記得的人都應該係網會的大老餅級人馬
紅日炎炎八月天 橫竿佇立磯石邊 輕絲引出鉤上餌 大小魚兒來相牽 數尺銀絲下水中 金鉤懸餌索魚蹤 正疑此間無東西 忽有大物拉滿弓

2014年亞軍 2014年大魚獎 2008年亞軍 2008年大魚獎 2009年亞軍

威王

以前未結婚,結左婚就潛水,現在女都咁大個,時間過得好快!

2007年季軍 2007年大魚獎 2008年冠軍 2010年季軍

往事如煙, 但還記有......斑斑點點......幾行陳跡......  是說這裡吧:

還有你簽名內的那兩首詩, 如果不是你再次出現, 連我自己也忘記了!

八年過去, 生活奔波, 失去音訊的釣友, 寄望總有一天再重聚!

輝記 發表於 2014-5-29 14:27
威王

以前未結婚,結左婚就潛水,現在女都咁大個,時間過得好快!

正確來講下沉差不多4年,不時都會上來望下,但釣魚時間小之又小,都無點再出聲
下潛最主要係個女半歲時身體欠佳,個個月都去醫院,
所以先唔再攪磯.賣左D架生,掉晒救生衣,磯鞋等等,第一件會衫我都未掉嫁
個女2歲幾時,病叫平穩,想去釣魚,果時我有返來去報南油,點知天氣唔好去唔到

去唔到南油事小,到我老婆身體欠佳先大件事,醫藥開支大左,時間都無晒.覆個診未計藥都差不多成千銀

果時最不想賣的南油工具都賣晒,心想以後邊有時間去南油.

時間過得好快,個女差不多5歲,母女身體穩定D,定時睇下醫生,時間有返D先再開始釣返魚.

不過有D釣魚工具太耐要更換,有D竿,魚攪有氧化,有D賣左又要買返,又洗返筆.........

而家希望毒個女釣魚等我第時多D釣魚時間

紅日炎炎八月天 橫竿佇立磯石邊 輕絲引出鉤上餌 大小魚兒來相牽 數尺銀絲下水中 金鉤懸餌索魚蹤 正疑此間無東西 忽有大物拉滿弓

Stephen 發表於 2014-5-30 01:32
往事如煙, 但還記有......斑斑點點......幾行陳跡......  是說這裡吧:

VERY GOOD

果時初期成立時,有很多新人同高手加入
第一次組隊磯釣,地點好似係赤州.
睇到舊網頁,點滴在心頭.
西隧釣會又不見了,仲有幾個釣魚網不見了,
係釣魚人集中左上某一網站,定釣魚人減少左呢

2014年亞軍 2014年大魚獎 2008年亞軍 2008年大魚獎 2009年亞軍

煙仔 發表於 2014-5-30 03:50
正確來講下沉差不多4年,不時都會上來望下,但釣魚時間小之又小,都無點再出聲
下潛最主要係個女半 ...

現在可以就釣返夠本

本會第一次出西貢活動,紅衫揹背包就係煙仔

時間過得真係快!
歡迎亦恭喜你再次加入番大家庭。
唔駛怕,我都冇咩時間釣魚,但都會常常上來網頁看看,支持!

小威仔 發表於 2014-5-30 19:39
時間過得真係快!
歡迎亦恭喜你再次加入番大家庭。
唔駛怕,我都冇咩時間釣魚,但都會常常上來網頁看看,支 ...

小威仔你都係照顧小朋友? 現在有幾多名呀?

2個千金 一個6歲 一個4歲

唉! 好耐好耐冇見過呢個版面, 多謝你哋搵返出嚟.

仲見到孫大哥個名, 可惜佢已經走咗好幾年. 當年 (2006) 啱啱開始出嚟釣返魚, 喺呢個網度跟各位大佬學咗唔少嘢.